Новата БГ снукър арена посреща третия ранкинг турнир

снимка: SPORTA.BG

Тази събота и неделя ще се състои третият турнир на Българската снукър федерация за сезон 2013/2014. Домакин на състезанието, което ще се проведе на четири маси, ще бъде спортен клуб "Академията", който се намира в София на бул. Тодор Александров 64, етаж -2.

Очаквайте съвсем скоро подробна информация около първата снукър академия в България само в sporta.bg.

След двете надпревари, проведени до момента, категоричен водач в ранглистата е намиращият се в отлична форма Братислав Кръстев с пълен актив от 600 точки и 2 победи.

След него се движат младата звезда на пловдивската школа Ивайло Пеков и опитният вкарвач Никола Кемилев с по 390 точки. Плътно зад тях остават друг пловдивчанин – Христо Сираков (с 280 точки), както и шампионът от миналия сезон Георги Величков (240т.).

Очаква се битката за топ 16 да става все по-оспорвана и високото ниво на игра да се запази.

Да си един от първите 16 е от значение, защото тези места дават право на участие във финалния „Мастърс“ турнир, който е с висок награден фонд, за разлика от всички останали турнири.

Най-добрите в света на снукъра в България получават и възможност да представят страната на европейски и световни първенства за аматьори.

Показателни за прогреса на родния снукър са седемте брейка от над 50 точки, реализирани на последния турнир, който беше проведен в София през миналия месец. След тях се открои и отличната серия ма Ивайло Пеков от 90 точки.

Българското снукър първенство все още очаква своя първи сенчъри брейк (брейк от 100 или повече точки). Братислав Кръстев успя да се доближи максимално до заветната цел през миналия сезон, отбелязвайки 99 точки при едно излизане на масата.

Проверете знанията си за любимия спорт в най-новата ни рубрика “Снукър Експерт“

Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!

Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за сезона в снукъра по света и у нас.