Нова бг баскет звезда записа първи минути за звездния Фенербахче

Нова баскет звезда изгрява на небосклона. Младокът Йордан Минчев получи минути за звездния Фенербахче, с който се подготвя през последните седмици. 17-годишният българин и селекцията на легендата Желко Обрадович обаче загубиха от испанския Хувентут с 83:87 в контрола, която се проведе в Спортния център в Бадалона.

Българинът е висок 2 метра и играе като крило. Той се включи от пейката за “фенерите”, като се задържа на паркета 11 минути. Юношеският ни национал се отчете с 3 точки, 1 борба и 1 асистенция, както бе 1/1 при стрелбата си за три точки. Никола Калинич завърши с 15 точки за турския шампион. Братът на бившия баскетболист на Балкан Лоугън Стъц – Гарет бе много полезен за Ховентут и записа дабъл-дабъл – 20 точки и 11 борби.

Проверката се оказа по-специална за наставника на Фенербахче Желко Обрадович, който извежда испанския тим до европейската корона през 1993/1994. По предложение на 56-годишния специалист “фенерите” ще покрият всички разходи около срещата, а приходите от нея ще отидат в касата на Хувентут, който се бори с финансови проблеми.