Нов в Интер се изхвърли: Аз съм новият Милито!

снимка: inter.it

Новото попълнение на Интер Пабло Освалдо даде първата си пресконференция днес на официалното си представяне като нападател на „нерадзурите“. Роденият в Аржентина нападател премина на „Джузепе Меаца“ с едногодишен наем и опция за закупуване в размер на 7 милиона евро.

Въпреки че има италианско гражданство, в Италия медиите сравняват пристигането на Освалдо в Интер с това на емблематичния голмайстор на тима Диего Милито, който бе в основата на похода към требъла през 2010-та година, а след края на миналия сезон напусна клуба.

„Наследството на Милито е бреме, но също така и чест. Хората си мислят, че аз не съм подходящия му заместник, но тези, които ме познават, знаят, че не е така. Аз съм правилният човек и не само обещавам да направя всичко, което е постигнал Милито, но и, ако мога, да надградя.

Не съм ядосан на пропуснатия шанс да играя на Световното първенство, не съм ядосан на несполучливия си престой в Англия и след това в Юве. Просто съм гладен за успехи, а всички в Интер споделят същото желание за доказване и победи.

Просто не се нагодих към стила на игра в английската Висша лига, а след това в Ювентус ми беше трудно, защото отборът там е като добре смазана машина. Благодарен съм на всички в Юве за възможността да спечеля първата си шампионска титла, но сега гледам само към Интер и новия сезон“, заяви Освалдо.