Нов скандал със залози разтърси Откритото първенство на Австралия

снимка: БГНЕС/EPA

Организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем – „Аустрелиън Оупън”, са под напрежение заради една от сделките, сключени с един от спонсорите си. Полицията в Австралия е започнала разследване на договора с популярната британска букмейкърска къща „Уилям Хил”, съобщава Herald Sun. 

В Австралия са забранени онлайн залозите през интернет страницата на въпросния букмейкър и това е една от причините да бъде започнато детайлно разследване на контракта, сключен от организаторите на „Аустрелиън Оупън”. 

Предполага се, че от „Уилям Хил” са намерили начин чрез приложение за смартфони да улеснят клиентите си в Австралия и те отново да могат да залагат на спортни събития при британската компания.  Името на букмейкъра е на почти всички рекламни пана на кортовете в Мелбърн, а директорът на турнира Крейг Тилей защити сделката.

„Нашият партньор може дори да ни помогне да проследим по-добре нелегалните активности в мрежата”, сподели Тилей. 

Темата със залозите на тенис срещи стана особено актуална в началото на седмицата заради разследване на британската медия BBC, според която 16 от водещите тенисисти в последните години са участвали в манипулирането на срещи. Осем от въпросните тенисисти дори участвали в тазгодишното издание на надпреварата.