Нов китайски триумф в скоковете във вода

снимка: news.yahoo.com

Надмощието на Китай на Игрите продължи и днес с победата на Лин Юе и Хо Лян в състезанието по синхронни скокове от 10 метра.

 

След като Го Цзинцзин и У Мин Ся грабнаха победата при жените в синхронни скокове от 3 метра в неделя, днес Китай спечели вторият си пореден златен медал в този спорт. Лин и Хо, които са световни шампиони от първенството през миналата година, днес спечелиха и олимпийска титла с почти 18 точки преднина пред предствителите на Германия, които взеха сребърните медали и Русия, окичили се с бронза.

 

Лин и Хо поведоха с 10 точки след първите три от общо шест скока. Руската двойка Глеб Галперин и Дмитрий Доброскок беше на повече от осем точки зад тях с оставащи два скока, но допуснаха разконцентриране и позволиха на Патрик Хаусдинг и Саша Клайн да заемат второто място.

 

В крайна сметка китайците завършиха първи с 468.18 точки, германската двойка остана втора с 450.42,  а руснаците заеха третото място с 445.26. Разочароващо беше представянето на британската двойка Блейк Адридж и 14-годишният Том Дали, които завършиха последни от осемте двойки с 408.48 точки и изпуснаха водачеството след блестящия старт, който направиха.