Нов кандидат за подписа на Байнъм

Индиана Пейсърс се превърна в поредната организация, която се интересува от услугите на освободения Андрю Байнъм, информират медиите отвъд Океана.

Както е известно, центърът беше част от сделката, която прати Луал Денг в Кливланд Кавалиърс, докато той трябваше да премине в Чикаго Булс. "Биковете" обаче се възползваха от едно от новите правила в НБА, като се освободиха от контракта му, без да му плащат и един цент.

Така Байнъм в момента е свободен агент и вече може да води преговори с различни отбори, които се интересуват от него. В началото се смяташе, че Маями Хийт и Лос Анджелис Клипърс са основните фаворити.

Сега обаче интересът на "ножиците" беше охладен, а по посленни информации Индиана Пейсърс са почнали преговори с агентите на Байнъм, който пропусна целия минал сезон заради контузия в коляното.

Според медиите в САЩ, "пешеходците" са се включили в борбата за центъра заради интереса на Маями. Очаква се именно двата отбора да играят на финал в Източната конференция, а при евентуален трансфер на Байнъм в Маями, то Пейсърс ще загубят убийственото предимство под коша, което имат над доминатора в НБА.

Все още не се знаят предпочитанията на Байнъм, който иска да се бори за трети шампионски пръстен в "лигата на извънземните", но в същото време търси и по-голяма сигурност що се отнася до парите и годините, които ще получи в новия си контракт.