Нов фронт във войната между Пеп и Почетино

галерия:

снимка: twitter.com/BBC Sport

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е разочарован от отношението на колегата си Маурисио Почетино. Треньорът на Тотнъм се ядоса, че миналата седмица каталунецът нарече тима му "отборът на Хари Кейн". Пеп стори това заради невероятната форма на нападателя на "шпорите", но аржентинецът не видя нещата така. 

"Когато той бе в Барселона, никога не казвах, че това е "отборът на Меси". Мен не ме засяга, но това е проява на неуважение към много хора. Те заслужават да бъдат разпознавани. Изказването бе тъжно за много хора в клуба, но мен не ме афектира", заяви разочарованият Маурисио Почетино по адрес на Гуардиола.

Мениджърът на Сити побърза да се извини, но и да сподели, че е разочарован от отношението на Почетино. Според Пеп аржентинецът е приел нещата твърде насериозно. 

"Може би английският ми не е добър, но никога не съм си позволявал да проявя неуважение към колега. Никога. Когато казах "отборът на Хари Кейн", го казах заради страхотната форма, в която се намира сега този играч. Перфектно знам, че Тотнъм не е само Кейн. Може би трябваше да кажа отборът на Почетино", обясни Гуардиола.

"Говорил съм много пъти с Маурисио, не знам защо сега говори така. Смятам, че е допуснал грешка. Може би, когато някой е атакувал тима ми, съм отговарял, но никога не съм критикувал работата на Почетино и Тотнъм", поясни испанският специалист, който остана разочарован от отношението на аржентинеца.