НОКАУТ! Гибона съсипа Григор, Казийски и Бербатов - не били мъже

снимка: БТА/AP

Треньорът на волейболните ни национали Пламен Константинов влезе остро на Матей Казийски, Бербатов и Григор Димитров. Гибона се разлюти на тримата, заради отказа им да играят за България

 "Не постъпват мъжки. Да не играеш за националния отбор е вид предателство", отсече Гибона при гостуването в "Шоуто на Слави". "За Казийски демонстрирах многократно желание и го поканих да играе, но той си има позиция. Григор защо не игра за Купа "Дейвис"? Защо трябва да икономисваме някои неща? Защото са големи звезди ли? Аз не мога да уважавам един човек заради това, което му е дало Господ - талант. Ще го уважавам по действията му. И сега не мога да си обясня как не можа да дойде в националния отбор за Купа "Дейвис", а може да изиграе един  демионстративен мач, за да капитализира името си и да извлече само полза", сподели набралият скорост Константинов.

"Все едно ние да спечелим срещу Франция, класираме се на финал и на сутринта при мен да дойде Тодор Алексиев и да ми каже, че има неотложна среща в Аржентина с новия си треньор. Да, може Григор да е имал тежък момент, да е сбъркал. Правят се грешки, но това става заболяване. С Митко Бербатов е същата ситуация, в баскетбола също го има това нещо", коментира Константинов.

"Не съдя никого, но когато става дума за родината, оправданията не звучат сериозно. Ангажименти всеки има, но тези към България са на първо място", добави треньорът на волейболните национали. "Защо не иска да играе, питайте Матей. Но аз не приемам тази позиция. Бил те обидил вицепрезидента, не си съгласен с президента на федерацията. Добре, но защо бойкотираш България? В крайна сметка играеш за отбора си, за родината, за съотборниците. Дайте да не се лъжем. Матей не е израснал в саксия. Той бе издърпан от по-опитните в състава, за да стане Матей Казийски", каза още Гибона.