НКП преди вечното дерби: Нека всеки левскар да дойде на стадиона на 4 март

Привържениците на Левски може би са най-потърпевши от всички трусове, които "сините" понесоха в последно време. Но пък и те са тези, които спряха да подкрепят отбора така, както са го правили винаги. До 3000 човека се виждат по трибуните, а на Общото събрание си тръгват демонстративно.

Сега обаче пред "сините" фенове застава ЦСКА. Вечното дерби е на 4-и март на "Васил Левски". От Националния клуб на привържениците призоваха всички организирани и неорганизирани фенове да заемат местата си в Сектор Б и В, за да подкрепят Левски. Чрез съобщение на официалния си сайт от НКП се опитват да обединят всички привърженици. Интересно обаче е, че и от НКП не споменават името на ЦСКА, а само, че има мач на 4 март. Така направиха вече два пъти от ръководството на "сините".

Ето какво написаха от НКП на официалния си сайт:

“Препятствията са неща, които човeк вижда, когато си отмести погледа от своята цел.”

Mисълта е на Джоузеф Косман и болезнено отеква в сегашната действителност. Погледът ни е не само отместен, той се вклини в онзи пагубен образ на разрухата, отчаянието и апатията. Подменяме основните си принципи и сме готови да жертваме собствените си идеали. Да спрем да се борим, да спрем да вярваме. Да спрем да сме левскари. Онези левскари, които стоят на първа линия във всяка битка. Винаги и навсякъде! Независимо от обстоятелствата, състоянието на отбора, резултатите, класирането. Там, на първа линия, за да водят борбата. За себе си, клуба си и бъдещето!

Защото битки се губят от временни обстоятелства, но война се губи, ако загубиш себе си!

Ние нямаме право да загубим! Нямаме право да се предадем! Дължим го на всички преди нас! Футболисти, треньори, ръководители, привърженици. Тези, които са ни предали завета за „Левски“. Тези, които са преминали през зверствата на комунизма, и са били преследвани заради идеята, която защитават!

Ще оставим ли всичко днес? Ще ги предадем ли? Ще предадем ли себе си?

Ние сме Левски на 102, в събота се играе някакъв мач с някакъв отбор с тире. Този мач няма значение. Няма значение и следващият. Няма да имат значение и тези до края на шампионата, ако нас ни няма. Защото няма да има кой да води битката!

А после повярвайте ще боли! Ще боли много повече от сега, защото път назад няма да има и няма да можем да застанем с гордо вдигнати глави и да кажем „Ние не се отказахме“!

Призоваваме Ви да повярвате в себе си, във всяка мисъл, страст и емоция, която Ви е водела на стадиона. Да си спомните за всичко хубаво, което ви е подарил този отбор и да оставите сърцата си, за да му помогнете. Като привърженици! Като хора на честта, които не бягат от битка и в най-тежките моменти!

Мракът изглежда непрогледен, но утрото ще дойде! А какво ще е то, зависи само от нас! Всички нас! 

Или както се казва в една латинска сентенция - Единственото спасение е в борбата!

04.03.2017 г., 14:30 ч. ВСИЧКИ НА СТАДИОН „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

За Левски и за бъдещето!