НКП на Левски влезе остро на "син" шеф и посика оставката му

снимка: БГНЕС

Националният клуб на привържениците на Левски влезе остро на изпълнителния директор на "сините" Красимир Иванов. Организираните запалянковци пуснаха поредната си декларация:

Ето я и нея:

Левскари, заради поредното организационно недоразумение, на което ставаме свидетели, а някои от нас са и директно потърпевши, настояваме за незабавната оставка на изпълнителния директор на ПФК „Левски“ г-н Красимир Иванов.

Още миналата седмица Националният клуб на привържениците предупреди за възможните неуредици с билетите за мача с отбора от Черна Гора. За съжаление прогнозата ни се сбъдна и гаврата стана факт.

Ние подкрепяме вековния клуб безрезервно и полагаме неимоверни усилия, за да бъдем на всеки мач, на всеки стадион, през всеки сезон. На този фон търпим години наред чиновническо безхаберие и високомерие от служителите в клуба, които правят всико друго, но не изпълняват една от основните си функции – да бъдат в услуга, да улесняват и да ОБСЛУЖВАТ привържениците. 

Ние не приемаме оправданията, че клубът домакин не е изпратил билетите в срок. Хората, които ще пътуват за мача не се интересуват от този факт. Това, което ги интересува, извън играта на терена, е максимално улеснено пътуване и пребиваване в Черна Гора. Напротив – пътуването предващава да се превърне в кошмар още преди да е започнало. Днес множество левскари се отказаха да тръгнат за Черна гора и “изгоряха” със своите резервации за хотели, защото не знаят какво ще се случи с билетите им за мача и не искат да си причиняват очакваните кошмарни сценарии по границите.

На фона на това в ПФК „Левски“ стана норма всеки провал да се оправдава с външни фактори. Намираме, че има бездействие от страна на чиновниците в нашия клуб, за което трябва да се понесе отговорност.

Ето още някои от ембематичните издънки на г-н Иванов, които са повод да поискаме оставката му:

В продължение на цял сезон той показваше липса на професионализъм като не защитаваше интересите на ПФК „Левски“ и неговите привърженици, а целенасочено създаваше интриги в левскарската общност.

След обнадеждаващото идване на млад специалист, който трябваше да смени несменяемия г-н Баждеков, г-н Иванов бързо вкара в ред заблудилите се с оптимизъм Левскари.

Първото грандиозно проявление на уменията му беше артистичното представление при нелепото хвърляне на акции от страна мажоритарния собственик на клуба. Тогава в серия интервюта, г-н Иванов обвини привържениците на „Левски“ като основен виновник за проблемите от левия бек до глобалново затопляне. Апогеят на този епизод беше организирането на активното мероприятие в зала „Универсиада“, което  го дари с прекрасен псевдоним.

На него, г-н Иванов се опита да настрои привържениците един срещу друг, но типично за него се провали.

В крайна сметка явно този формат много му хареса и той реши да усъвършенства подхода си на общуване, организирайки онлайн „Универсиада“ в Правец.

На нея организаторите впечатлиха Левскарската общност като успяха да заобиколят болшинството от зададените въпроси, които търсеха отговор дали някой ще понесе отговорност за трагичните събития в „Левски“ през изминалия сезон.

За сметка на това се направи коментар на всички въпроси свързани с „пречещите” на клуба привърженици. Всичко това щеше бъде лесно преглътнато от нас, но за съжаление това е само черешката на отблъскващата торта.

Г-н Иванов директно отказа да защитава интересите на клуба, симулирайки дейност с незначителни декларации.

Говорим за отказа на ПФК „Левски“ да защитава правото си пред БФС да домакинства на собствения си стадион в мачовете с ребрандирания отбор от с. Микре.

Говорим за отказа на ПФК „Левски“ да защитава интересите си в изготвянето на футболния календар, който целенасочено ощетяваше отбора и неговите привърженици.

Говорим за отказа на ПФК „Левски“ да действа адекватно, когато от БФС за пореден път се подиграха с нас в аферата с „баража“.

И някак си между другото, г-н Иванов явно припозна успешния маркетингов трик с ребрандирането на ПФК Литекс, заявявайки, че „вечното дерби“ се е завърнало, както и че където са феновете, там е цска. 

Няма как да забравим и радостта на г-н Иванов след „баража“, която го изпрати на Седмото небе.

На фона на всичко изложено, фиаското с билетите за Черна гора вероятно е нещо очаквано. Въпреки това, Националният клуб на привържениците не може да си затвори очите за поредната гавра с феновете на „Левски“.

Смятаме за безкрайно неуважително и обидно отношението към най-големия актив на нашия футболен клуб, а оправданията, които получаваме от г-н Иванов говорят за престъпен непрофесионализъм. Поради тази причина настояваме за мигновена оставка.