Нирсбах не се съмнява, че Льов ще остане начело на Бундестима

снимка: БТА/AP

Президентът на германската футболна федерация Волфганг Нирсбах е уверен, че Йоахим Льов ще изпълни договора си като национален селекционер и ще води отбора на Евро 2016, предава ДПА.

Нирсбах заяви, че не се страхува, че Льов може да последва капитана Филип Лам и да се откаже след триумфа на Световното първеснтво 2014 в Бразилия.

54-годишният Льов продължи договора си преди световното първенство и той е в сила до Евро 2016 във Франция.

"Нещата са ясни. Следващият приятелски мач на Германия е на 3 септември срещу Аржентина и е напълно сигурно кой ще седи на пейката", каза президентът на германската футболна федерация.

Льов заяви след финала на Мондиала, че иска "малко спокойствие", а след това ще се срещне с Нирсбах за разговори. Шефът на германския футбол добави, че "няма нужда от притеснения" за това, че Льов може да последва Филип Лам, който реши да сложи край на кариерата си в националния отбор.

Нисрбах сравни Льов с треньора на Испания Висенте дел Боске, който след спечелването на Мондиал 2010 продължи да води Испания и стигна до титлата на Евро 2012.

"Същото е цел и за Йоахим Льов", каза той.

След мача с Аржентина Германия ще играе с Шотландия четири дни по-късно в Дортмунд пред началото на квалификациите за Евро 2016.