Никс връчват 30 милиона долара на новия си треньор

снимка: БТА/AP

В Ню Йорк очевидно са решили да хвърлят много пари в опит да върнат Никс сред топ отборите в НБА, след като от организацията са предложили 30 милиона долара на Стив Кър, за да стане бившият играч на Чикаго треньор на отбора.

По-рано през тази година Никс привлякоха Фил Джаксън за президент на баскетболните операции, като Зен Мастъра ще получава космическите за подобен пост 12 милиона долара на сезон.

Самият Фил пък иска Стив Кър да бъде треньор на отбора, за да въведе "триъгълното нападение" на Джаксън в отбора на "бричовете". Джаксън беше треньор на бившия гард през 90-те години в Чикаго Булс.

Към анализатора на ESPN има и други предложения, като собственикът на Голдън Стейт Уориърс Джо Лакъб е в добри приятелски отношения с бившия пойнт-гард, но Кър вече дълго време води преговори с Никс, а и "воините" не могат да срещнат финансовата мощ на Никс.

Интересното в случая е, че Кър досега никога не е бил треньор, но заради тежката работа, която го очаква предвид тежката ситуация в отбора, липсата на избор в драфта, сериозните контркти на баскетболистите и невъзможността за бързо изграждане на нов отбор.

Според последните слухове, Джаксън държи твърдо на Стийв Кър и президентът на Никс е готов да плати 30 милиона за 5 години на бившия ас на Чикаго Булс.