Николай Йорданов - персона нон грата за Стойчо Младенов и ЦСКА

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов даде пресконференция по повод награждаването си за треньор №1 за месец октомври, на която коментира клакто ЦСКА, така и темата за състоянието на националния отбор след фиаското с Малта, Любослав Пенев и БФС.

Екзекутора се спря основно на предстоящия мач с Лудогорец, като не пропусна да атакува БФС заради избора на главен съдия за двубоя в лицето на един от най-скандалните наши рефери - Николай Йорданов.

Стойчо Младенов заяви в прав текст, че Йорданов е нежелан от него и ЦСКА, наричайки го "персона нон грата".

"Не би трябвало да коментирам назначението. Знаете, че имаме двама съдии, които обявихме, че са персона нон грата и това е единия от тях. Има хора, които не искаме да свирят на ЦСКА. Вие си правете изводи, анализи и т.н.", лаконичен бе Стойчо Младенов.

С назначението на Николай Йорданов БФС нажежи до червено напрежението преди дербито, тъй като е публична тайна, че в ЦСКА, меко казано, недолюбват рефера.

За Йорданов това ще бъде първи мач на ЦСКА от близо 2 години насам (ноември 2012), когато от "Армията" излязоха с декларация, че не желаят той да ръководи техни мачове никога повече.

В ЦСКА считат Николай Йорданов за главен виновник за загубата от вечния враг Левски през април 2012 г., като реферът е ръководил още спорни откъм темата "съдийство" двубоя на "червените".