Никола Кемилев спечели втория турнир от сезона

галерия:

Този уикенд се изигра втория турнир от календара на Българска Снукър Федерация. Никола Кемилев триумфира с титлата след като се справи с Теодор Чомовски на финала след 4:1 фрейма.

Кемилев показа най-силна игра през целия турнир. Победителят от първия турнир Братислав Кръстев започна силно с най-големия брейк в турнира от 58 точки, но след това загуби от Красимир Камешев. Никола Кемилев наниза няколко брейка по 50 и 55 точки и заслужено спечели първото място.

4149283

За младият ни талант Теодор Чoмовски това бе първо класиране за финал, като 17-годишния играч може да бъде горд от показаното.

Следващият турнир от календара на БФ Снукър ще се състои на 15 и 16 ноември в спортен бар „Академията“ в София.

4149282

Преди това обаче българските състезатели ще се включат в международния турнир от Световните серии Bulgaria Open, който ще се състои от 4-то до 8-ми ноември в зала „Универсиада“.

В същото време Българската снукър федерация изразява своята благодарност към БФ баскетбол.

Миналата седмица стана ясно, че зала „Универсиада“ няма да може да приеме шоуто между Рони О‘Съливан и Джими Уайт.

Това наложи бърза намеса от страна на организаторите на демонстративния мач. Българската федерация по баскетбол предостави за ползване зала „Триадица“, която ще приеме снукър легендите на 20 ноември.

Зала „Триадица“ предлага много добри условия след ремонта си и отварянето в началото на тази година. Седалките и подът са напълно реновирани и очакват публиката за демонстративния двубой.