Никола Дърпатов: Змиите в Борисовата градина още си съскат

Прочутият фен на ЦСКА и член на "ЦСКА Акционерите" Никола Дърпатов винаги е отстоявал позициите си. Прави го на събранията на феновете. Прави го в социалната мрежа, където профилът му вероятно е сред най-посетените и харесвани от "червените" привърженици. Прави го и пред шефовете на БФС, където наскоро бе на среща с тях. Прави го непоколебимо и най-важното - не отстъпва и йота от това, в което е убеден. Прави го безкористно за ЦСКА - отборът, за който диша.

Ето защо Sporta.bg го помоли за коментар относно последните събития в Борисовата градина. Никола Дърпатов откликна и прати в редакцията ни своя коментар. Ето го и него:

Прочутите змии из Борисовата градина, за които говореше още Георги Василев преди близо 20 години - все още са си там и явно не смятат да се отказват.

Само преди няколко дни възстановеният Клуб на ветераните на ЦСКА излезе с идна изключително странна декларация. В нея се искаше оздравяване на ПФК ЦСКА АД, без да е ясно кой ще плати всичките безумия от миналото, ползване на собствени юноши и намеса на прокуратурата.

Самата декларация от самото начало беше странна, защото половината подписали я много трудно могат да минат изобщо за ветерани на ЦСКА, а другата половина само преди две години създаде проекта "ЦСКА 1923" АД, който имаше за цел именно закупуването на чужд лиценз.

Още по-големият фарс настъпи вчера когато след среща с Гриша Ганчев същите ветерани биха отбой и обясниха в прав текст, че са писали глупости в петък.

Днес обаче друг - Петър Жеков отново тръгна на война. Известният с борбата си за безплатно паркомясто пред стадиона, славен нападател, обясни, че Васил Божков бил готов да брои на секундата 30 милиона на всички кредитори на ПФК ЦСКА АД.

Това щеше да е смешно, ако не беше трагично. Само преди няколко месеца Васил Божков ясно и категорично заяви, че такива намерения няма. И беше прав. Плащането на всичките измами в близкото и по-далечното минало е всичко друго, но не и добро бизнес решение.

Още повече, че ако Васил Божков действително имаше каквито и да е било намерения да плаща поразиите на Титан, то сега ЦСКА щеше да играе в А група, а не да мери сили с Балкан (Варвара) и Чико (Бяга).

Изводът от целия цирк в последната седмица е, че змиите още си съскат и продължават да чакат таралежите. Ще е добре те да дойдат час по-скоро.