Ники Пенчев смени клубове в Полша

Националът Николай Пенчев, който напусна Сточня (Шчечин), след като клубът изпадна в жестока финансова криза, вече има нов клуб. Пенчев ще продължи кариерата си в Онико (Варшава), воден от френската легенда Стефан Антига, който изведе Полша до световната титла през 2014 година.

26-годишният посрещач, който през миналия сезон стана шампион на Полша със СКРА Белхатов, ще играе за пети полски клуб в кариерата си. По-рано Пенчев е носил екипите на Ефектор (Киелце), Асеко Ресовия (Жешув), Скра (Белхатув) и Сточня (Шчечин).

“Въпреки младостта си, Нико Пенчев е много опитен играч в полската Плус лига, но и в европейските клубни турнири. Радваме се, че такива волейболисти искат да играят за Онико (Варшава) и виждам голям потенциал в този проект. Убедени сме, че националът на България ще се засили конкуренцията в позицията посрещач и ние вярваме в професионализма и опита му”, каза след подписването на Николай Пенчев договора до края на сезона президентът и спортен директор на Онико Пьотр Гацек.

Високият 196 см волейболист ще се състезава с №22 за тима от столицата на Полша. В тима на Онико той ще се състезава редом с Бартош Кволек, Пьотр Лукашик, Матеуш Яниковски и Лукаш Вийзе.

Няколко дни по-рано в тима на Онико премина и доскорошният съотборник на Ники Пенчев в Шчечин - диагоналът Бартош Курек.