Нигерийците си получиха парите

снимка: БТА/AP

Футболистите от нигерийския национален отбор получиха премиите си, заради които бяха готови на стачка и подновиха тренировки преди мача с Франция от втория кръг на Световното първенство, съобщи пресаташето на отбора.

Информациите от нигери.йския лагер бяха, че отборът е спрял тренировки и отказва да излезе на терена докато не си получи парите. Но днес говорителят Бен Алайя заяви: Всичко е уредено, абсолютно уредено.

Няма проблеми вече, всичко е останало назад и е забравено. Работим по настоящата среща с Франция.

Попитан дали проблемите в нигерийския отбор са били от финансово естество, кактвато е неофициалната информация, Алайя заяви: Никога не сме имали проблеми с парите. Всичко е платено, както е договорено, на точната дата.

Тренировката вчера сутринта беше отменена защото отборът имаше среща в хотела за разговори.

Но Нигерия не е единствената африканска страна, която има проблеми с парите. Играчите на Камерун и Гана прекараха доста време в разправии и чакане на премии за класиране и участие на Мондиал 2014.

Стигна се до там, че президентът на Гана лично се ангажира с решаването на проблема преди мача на отбора с Португалия. Нигерийците вече отлетяха за столицата на страната, където ще се играе срещата им от осминафиналите.