Нигериец започна тренировки със Славия

снимка: Булфото

Нигериецът Пол Отофе започна със „Славия“ в първия ден на подготовката на „белите“ за новия сезон. Африканецът е на проби, а негов мениджър е шоуменът Кофе Бабоне. Също на проби е и варненецът Симеон Ганчев. Централният нападател за последно е играл в Кипър.

Общо 26 футболисти тренираха вчера на „Овча купел“, а днес за Казахстан летят Фонсека и Касаи. Две от звездите на „белите“ са преотстъпени под наем на „Иртиш“, където треньор е Димитър Димитров-Херо, с опция за продажба след това. Радослав Василев и Владимир Семерджиев са получили по-дълга почивка.

Старши треньорът Иван Колев обяви, че са му необходими поне 3-4 нови попълнения, като за всеки пост има по няколко сериозни кандидати, с които се водят разговори. А президентът на клуба Венцеслав Стефанов отказа да говори за цели с думите: „Нека видим селекцията и тогава може да коментираме“. Но пък твърдо обяви, че крайният срок за яснота кога и дали ще се строи нов стадион е краят на месеца.

На въпрос за казуса с ЦСКА и „Локомотив“ (Сф) Стефанов каза, че когато започнат да се спазват правилата и законите, тогава и държавата, и футболът ни ще тръгнат напред.

Преди пресконференцията Венцеслав Стефанов показа новия брой на в. „Славия“, който излиза вече 15 години. Челното заглавие е „Бял терор над „Левски“, а вътре има 8 страници за стогодишната история на най-старото българско дерби.