Ниеминен обърна Кутровски и направи мач №5 протоколен

Малко не достигна на Димитър Кутровски да запише най-значимата победа в кариерата си. Българинът водеше с 2-1 сета срещу Ярко Ниеминен в решителния двубой срещу Финландия в Хелзинки от втора група на Евро-африканската зона на Купа "Дейвис".

В крайна сметка Дими отстъпи на 36-ия в световната ранглиста левичар с 6:4, 1:6, 6:2, 4:6, 3:6 след 3 часа игра в зала "Тали тенис центер". Така Финландия поведе с 3-1 победи. Това означава, че България ще играе плейоф за оставане в групата през април.

След като двамата си размениха по един сет, в третия се стигна до 2:2 гейма. От този момент Дими доминираще напълно и спечели следващите четири гейма, а с това и сета, за да поведе с 2-1 части.

В четвъртия сет софиянецът допусна пробив за 1:2 гейма и така опитният Ниеминен изравни частите. В решителния пети финландецът стартира също с ранен пробив, който затвърди за 2:0. При 3:5 Кутровски сервираше за оставане в двубоя. При 30:30 тенисистът на домакините стигна до мачбол и го реализира.

В петия протоколен двубой  и двамата капитани направиха промени и в него играят Тихомир Грозданов и Херко Поланен.

От 4 до 6 април отборът на България ще гостува на загубилия в двубоя Босна и Херцеговина - Гърция, който се играе в момента в Сараево и в който домакините водят с 2-1.