Незабравимият следобед на един голям вратар (ВИДЕО)

Президентът на БФС и бивш капитан на българския национален отбор Борислав Михайлов празнува днес своя 52-и рожден ден.

Макар и печелейки си много врагове, приемайки да ръководи българския футбол преди вече доста години, едва ли има българин, който би забравил датата 5 юли 1994 година. Или поне от тези българи, които са имали щастието да проследят случващото се отвъд Океана.

Мястото е "Джайънтс Стейдиъм", Ню Джърси, а един срещу друг в 1/8-финален двубой на Световното първенство в САЩ се изправят селекциите на България и Мексико.

Редовното време на срещата завършва при резултат 1:1, като Христо Стоичков бележи ранно попадение за "лъвовете", но Гарсия Аспе възстановява равенството от дузпа десетина минути по-късно.

Двубоят в Ню Джърси завършва при този резултат, като няма отбелязани голове и в двете продължения. Това довежда двубоя до изпълнение на дузпи, където силно блесва звездата на българския страж.

Гарсия Аспе изпраща топката в аут при първата дузпа на "ацтеките", а следващите две - на Бернал и Родригес, са спасени с вещина от Борислав Михайлов. Междувременно Бончо Генчев, Даниел Боримиров и Йордан Лечков бележат за българския тим, което и означава историческо класиране на 1/4-финал за родния състав.

Припомнете си още веднъж геройствата на рожденика Борислав Михайлов срещу Мексико през лятото на 1994 година: