Незабравимите голове: „Онзи“ гол на Гигс срещу Арсенал

снимка: БТА

В навечерието на новата 2015-та година британската обществена телевизия ВВС приключва поредицата си „50 велики момента в турнира за ФА къп“, като един от най-паметните е попадението на Райън Гигс срещу Арсенал.

През 1999-та година – когато Манчестър Юнайтед постига знаменитият си требъл - „червените дяволи“ се изправят срещу Арсенал на стадион „Вила Парк“ в преиграване на полуфиналния мач от турнира за Купата на Футболната асоциация.

При резултат 1:1 в продълженията Манчестър Юнайтед е с човек по-малко на терена и с по-малки предпоставки за успех в срещата. Тогава обаче Райън Гигс пресича подаване на Патрик Виейра в собствената половина и подхваща знаменит пробив, довел до реализирането на един от най-великите голове в историята на надпреварата.

„Не мога да си спомня точно колко отдалеч започнах рейда си, нито колко точно футболисти преодолях. Всичко се случи бързо и действах инстинктивно, няма някаква специална тайна“, коментира Гигс пред ВВС.

„Беше ясно, че този мач ще бъде решен само с изблик на индивидуална класа. Дотогава не бях виждал толкова изразено избухване на един-единствен човек в толкова важен момент“, спомня си Петер Шмайхел, вратар на Юнайтед по това време.

Припомнете си „онзи“ гол на Гигс срещу Арсенал: