Неймар в Париж: Не идвам за парите, гладен съм за футбол (ВИДЕО и СНИМКИ)

снимка: twitter

Новата перла на ПСЖ - Неймар, бе официално представен пред медиите днес на специална пресконференция в Париж. Бившият играч на Барселона се превърна в най-скъпия футболист в историята на футбола, като парижани заплатиха за него цели 222 милиона евро на Барселона. При влизането си в залата Ней бе повече от щастлив. Той говори дълго, заедно с президента на клуба Насер ал-Хелаифи, и обясни какво точно представлява за него ПСЖ.

"Много съм доволен, много съм щастлив от това ново предизвикателство. ПСЖ е голям клуб, освен че Париж е приказен град. Не намирам думи да обясня какво изпитва сърцето ми", започна Неймар. "Дойдох заради амбицията на този клуб, а тя съвпада с моята. Търся нещо по-голямо, ново предизвикателство, сърцето ми ме молеше да го направя", сподели с развълнуваният бразилец.

Запитан дали си е тръгнал от "Камп Ноу", защото там се е чувствал в сянката на Лионел Меси, той бе категоричен: "Дали съм искал по-голяма роля в отбора? Не, това не ми е липсвало. Желанието ми да дойда в ПСЖ е свързано с ново предизвикателство, да потърся нещо различно. Не е защото съм се чувствал некомфортно”. 

"Господ върши нещата в точния момент. Той накара сърцето ми да го поиска. Това беше едно от най-трудните решения в живота ми, тъй като се бях адаптирал много добре в града, в клуба, създадох страхотни отношения с фантастичните футболисти на Барса. Благодаря много на всички играчи на Барселона. Посрещнаха ме много приятелски, когато пристигнах от Бразилия. В Барса също имах предизвикателства, но имах нужда от нови стимули. Говорих с бразилците в ПСЖ, които са мои добри приятели. Сега се чувствам у дома", довери бразилската перла на ПСЖ.

Неймар направо бе готов да облече екипа си и да започне да играе футбол. "Гладен съм за футбол. Мога да играя още утре срещу Амиен, защо не?", заяви Неймар, предизвиквайки смях в залата. 

"Тези хора не знаят нищо за мен. Парите никога не са били мотивацията ми. Тъжно ми е, че хората мислят по този начин", изрази разочарованието си Ней.

Той се пошегува, когато бе запитан дали фактът, че е най-скъпият футболист в света, носи тежък товар върху гърба му. "Това не е никакъв товар. Аз съм само 69 килограма, нямам товар върху себе си".

"Взех решението си преди два дни - първи научи Ернесто Валверде. Нищо лошо не съм направил. Жал ме е, че феновете на Барса мислят, че съм сторил нещо лошо. Мисля, че на всеки играч трябва да му е позволено да напуска клуба си, когато има желание".

"Искам да напиша историята на този клуб. Най-голямото ни предизвикателство е да спечелим Шампионската лига, но има и други трофеи, които трябва да завоюваме", сподели Неймар.

Президентът на ПСЖ Насер ал-Хелаифи бе изключително доволен от приключването на трансферната драма с футболиста. "За мен Неймар е най-добрият в света. Подписа с нас, за да спечели всички възможни трофеи и да напише нови страници в историята на клуба в най-красивия град в света - Париж".