Невиждано! 300 фенове на роден гранд почистиха стадиона си (СНИМКИ + ВИДЕО)

Над 300 фенове на Ботев Пловдив, треньори, легенди, футболисти, юноши, млади и стари се включиха в почистването днес на стадион Христо Ботев. За събитието информира преди няколко дни Sporta.bg. Въпреки лошото време от ранни зори много преди обявения официален начален част на Колежа бе пълно с фенове.

Два багера и един камион бяха в помощ на ботевистите, а от КПБП бяха осигурили ръкавици и инструменти за всеки. Всеки един, който дойде получи отварачка за бира с изобразен Колежа на нея като сувенир. След края на почистването, което продължава и в момента всички присъствали и включили се ще си направят обща снимка, която един ден ще попадне в бъдещия музей, който е плануван да е на новия стадион Христо Ботев!

Вижте разширеният ни видео репортаж, който включва много интервюта с присъствали. Пред камерата ни застанаха Динко Дерменджиев, Иван Кочев, Лъчо Балтанов, Тоско Бояджийски, както и малки и големи феновете на канарчетата.

"Много ми е тъжно, защото целият ми живот е преминал на този стадион, който беше при предишния му вид, а сега това ново съоръжение, което беше прекрасно проектирано, не можа да се завърши. Но аз съм оптимист и се надявам да се случат нещата", коментира Чико.

"Тази инициатива за почистването е изключително добра. Да покажем на обществеността, че не може така да продължава безкрайно. Дано съм жив да видя стадиона в прекрасния си вид", надява се 75-годишният Динко Дерменджиев.

"Искам да помогна на тези хора. Сложили сме ръкавиците и почваме да чистим. От доста време съм в клуба и ми се иска да изиграя поне един мач на този стадион", коментира капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов.