Нешка хвърли оставка заради болест

Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева е освободила треньорския пост в ансамбъла на Германия по здравословни причини. Това съобщи самата тя в профила си във Facebook.

Ето какво написа Робева:

"Радвам се, че най-после болничните ми свършиха и ще мога да бъда по-често с вас. Макар и във Фейсбук. Преди месец и половина, успоредно с болничния лист, подадох и оставката си, като треньор на немския национален отбор - ансамбъл. Направих го по няколко причини. На първо място, защото здравето ми се влоши и лекарите препоръчаха да избягвам всякакви вълнения (по-този повод няма да мога да наблюдавам пряко Световното първенство). На второ - след като нямаше да мога да работя, мисля, че морално беше да освободя поста, за да могат да наемат друг треньор. И на трето, защото мисля, че им дадох всичко, което бях в състояние да дам, а те, убедена съм, са поели толкова, колкото са били способни да поемат…

Съобщавам ви всичко това, за да избегна всякакви спекулации по въпроса. На тези, които се тревожат за здравето ми, ще кажа: не се притеснявайте, Черен гологан не се губи... На тези, които проявяват по-силно любопитство каква е диагнозата и с какво е свързана, няма да крия и откровено ще заявя - със старостта (забравих - и стреса, може би...).

Е, приятели, ще бъда колкото - толкова, колкото е казал Началникът отгоре, но поне ще можем по-често да обменяме някоя клюкичка (ако може по-невинна и безобидна). Ще спазваме добрия тон.

Приятни събота и неделя! След час ще бъда в градината с доматите и ще бъда много, много радостна”.