Непрофесионализмът в Левски няма край: Чиликов изкара половин месец в Бразилия и се изложи

снимка: Пресслужба Черноморец

Некадърността, която властва вече дълги години на всички нива в Левски за пореден път изпъкна. Оказа се, че работещият на позиция главен скаут при "сините" Георги Чиликов е подготвил списък с набелязани играчи за Левски след командировката си в Бразилия.

Дотук добре. Само, че бившият голаджия на Левски е предложил играчи, които струват между 5 и 10 милиона евро. Суми, които са непосилни за Лудогорец, та камо ли за закъсалия и раздиран от финансова криза клуб от Герена.

Чилика бе половин месец в Южна Америка в търсене  на футболисти. Вчера той е предал харесаните от него имена, но не си е направил труда да разпита колко струват. Иначе казано - Чиликов е бил в Бразилия напразно, та даже е изхарчил грешни пари

Същата глупост извърши Чиликов и през зимната подготовка, когато пътува из Европа, но по-голямата част от предложените от него футболисти не бяха по портфейла на Левски.

Всичко това разкри треньорът на Левски - Николай Митов.

“Да вчера излезе доклад на Чиликов - повечето са бразилци. Хора, които харесах 6-7 веднага, но не можем да си ги позволим. Отиват в отбори, които могат да платят по 5-10 милиона. При това положение Левски ще взима футболисти, които може да си позволи и които отговарят на класата на Левски. И аз вчера на Реал Мадрид и Байерн харесах двама-трима. Насочили сме се към футболисти, които отговарят на класата ни. После не искам да се оправдавам и да казвам, че го исках този, ама не ми го взехте, а той да струва 20 милиона. Продължаваме да гледаме и търсим футболист, за когото да кажа аз, че отговаря на нашия отбор. Не искам да взимаме футболисти на всяка цена. За какво ми е някой, ако не го харесвам? Само да трупаме играчи ли?”, избухна Митов.