Неприятно! Гришо се отказа и от любимия си турнир в Индиън Уелс

Григор Димитров се отказа от участие на турнира в Индиън Уелс, защото контузията му не е напълно отшумяла. Хасковлията отдавна пристигна в Калифорния и стартира подготовка за надпреварата в пустинята, която принципно е сред любимите му. Проведе дори спаринги със Саша Зверев и Томи Хаас, който е и турнирен директор. Очакваше се, че травмата му е в миналото и той е готов да се завърне в битка на корта. Да, ама не!

В последните дни Гришо е изпитвал силни болки в рамото, когато се подложи на по-големи натоварвания. Каквито в официален мач са неизбежни. Ето защо след консултация със щаба си - българинът е взел правилното решение да не рискува усложнение на контузията. Последната дума е била на Андре Агаси, научи Sporta.bg от приближен до родна ракета №1 човек.

Сега големият въпрос е дали той ще откаже и турнира в Маями, който също е заявил за участие. Ако това се случи - то ще значи, че рамото на Григор е тежко травмирано и новините са лоши.

Отказът от игра в Индиън Уелс е пореден за Гришо. След като отпадна от Аустралиън Оупън той не се появи на турнирите в Ротердам и Акапулко. Така сривът в ранглистата за Димитров ще продължи.