Неочаквано решение! Волейболът напуска столицата по терлици

снимка: worldleague.2016.fivb.com

Националният отбор по волейбол се завръща във Варна и ще играе там мачовете си от Световната лига следващото лято. Това обяви генералният секретар на БФВ Владимир Николов пред bTV.

"Избрахме Варна по икономически причини", обобщи Николов. По неговите думи причината е прекалено високият наем в столичната "Арена Армеец" - 17 хил. лв. на ден - пари, които федерацията не може да си позволи. Директорът на най-голямата зала в България Николай Ишков не беше наясно със случващото се и научи от медиите за намеренията на волейболната федерация.

"Явно на волейболистите им е по-приятно да прекарват летните месеци във Варна - коментира Ишков. - Владо Николов ми е личен приятел, но от вас научавам за този случай. Аз наем от 17 000 лв. на ден не съм предлагал, не знам откъде се появи тази сума. Не съм получавал писмо от БФВ, че мачовете от Световната лига по волейбол се местят във Варна".

Десетина минути по-късно той установи контакт с БФВ. "Казаха ми, че решението няма нищо общо с наема. Ставало въпрос за концепция за регионалното развитие на волейбола, която предвижда във Варна да има повече мачове", каза Ишков. Преговори с ръководството на Двореца на културата и спорта в морската столица се водят от началото на миналия месец. "Водим разговори с федерацията, но още няма нищо конкретно - потвърди изпълнителният директор на ДКС Минко Христов.

"Наемът определено ще бъде по-нисък от този, който е обявен от "Арена Армеец", все още не мога да говоря за конкретна сума обаче. Настройката е, че националният отбор по волейбол ще се завърне във Варна." 

Идното лято България ще приеме един от деветте турнира в Световната лига. От 9 до 11 юни волейболистите ще играят срещу световния шампион Полша, олимпийския шампион Бразилия и Канада.