Негостоприемност чака Лудогорец в Копенхаген

снимка: http://brondby.com

Лудогорец има тежката задача да победи Копенхаген в мача-реванш от турнира Лига Европа. В първия двубой в София родният шампион загуби с 1:2 и сега ще трябва да наваксва пасива.

Освен това обаче Лудогорец ще се сблъска и с друга неволя. Копенхаген е известен като най-негостоприемният отбор в датското първенство. Разградчани пък се славят с подкрепа навсякъде по европейските терени. Този път привържениците на "орлите" е възможно да станат свидетели на нещо наистина грозно. 

В последните седмици в Дания избуха скандал около организацията на домакинските мачове на Копенхаген. Феновете на всички отбори скочиха срещу датския шампион заради това. Арогантна охрана, дълго чакане и въртене по опашки, липса на храна и още редица други несгоди за гостуващите агитки. В тази връзка дори в неделя, когато бе последният домакински двубой на Копенхаген срещу Брьондби (0:0), гостуващите привърженици организираха бойкот срещу лошия хостинг. Феновете на Брьондби не отидоха на този двубой, за да не дават пари на Копенхаген, след като от клуба нямат никакво човешко отношение.

Ръководството на Копенхаген и футболни специалисти в Дания обясниха, че "лъвовете" са единственият отбор в Дания. който прославя името на страната по европейските терени. Според тях шампионите могат да си позволят известна арогантност и грубост в отношението си към другите отбори в страната и в частност към техните фенове.

Не на това мнение обаче са потърпевшите. Дори някой от тях предлагат да се въведе задължително правило за "добър хостинг", което да предразполага гостуващите агитки да пътуват по Дания и да пълнят стадионите.