Недялков: Трансферът в Далас е заради националния отбор!

снимка: lap.bg

Антон Недялков проговори веднага след сензационния си трансфер в американския Далас. 24-годишният ляв бек ще стане 5-ият българин, подвизавал се в Мейджър лийг сокър. Той е повече от развълнуван от новото предизвикателство и сподели, че ще даде 110% от себе си за новия си тим. Недялков заяви, че се надява с този трансфер да си издейства твърда позиция в националния отбор на България.

"Пред мен се открива цял нов свят и съм много развълнуван. Не знаех кой знае какво за Далас освен нещата, които прочетох в интернет. Наясно съм обаче, че клубът разполага с отлична база и невероятни фенове. През миналия сезон отборът е спечелил няколко турнира и се надявам с мен в състава победите да продължат", сподели Недялков пред клубния сайт на американския тим.

"Обичам често да играя с топката и да помагам на съотборниците си. Старая се да действам опростено, но ефективно. Най-голямата ми сила е, че на терена използвам ума си", сподели българският бранител.

"Надявам се трансферът в МЛС да ми помогне да се наложа като постоянен титуляр в националния отбор. Ще дам всичко от себе си, за да се развивам като футболист и да съм полезен за Далас. Искам отборът да спечели всичко възможно, а аз ще се влагам на 110% и разчитам, че по този начин ще продължа прогреса си и в националния отбор на България", каза още Недялков.

Техническият директор на Далас Фернандо Клавихо не спести суперлативи относно новото попълнение: "Недялков е млад, но в същото време има опит на международно ниво. Той е национал на страната си и има мачове в европейските клубни турнири. Мисля, че българинът ще е отлично попълнение за нашия клуб".