Неделчо Матушев поема Локомотив (Пловдив)

снимка: Булфото

Неделчо Матушев е новият старши треньор на Локомотив (Пловдив).

Той ще пристигне утре на стадиона в квартал Лаута, за да започне работа по подготовката и организацията на отбора за новия сезон.

Помощници на Матушев за новия сезон ще бъдат Христо Колев-Бащата и Петър Пашев, а Васил Камбуров ще отговаря за работата на вратарите.

Промяната стана факт след днешната смяна на властта в клуба, при която феновете и Сдружение Бъдеще за Локомотив получиха контрола от досегашния собственик Константин Динев.

Така новата власт отстранява на момента Емил Велев и хората от щаба му, а за съдбата на играчите ще решава новото ръководство. Матушев вече е набелязал двама футболисти, които ще пристигнат на Лаута до ден-два. Те са с доста опит, а в момента играят за отбор от Б група. Повече детайли по бъдещите планове на отбора ще станат ясни в следващите дни.

"Мога да изкажа благодарността си на привържениците, че се обърнаха към мене в този момент. Щастлив съм, че съм отново на Лаута. Чувствам се част от борбата им за свободен Локомотив. Знам, че ще бъде трудно, но последните месеци доказаха, че името Локомотив (Пловдив) има голяма тежест, каза Матушев пред БТА.

"Макар и да бях за кратко в предишния си период тук, хората са оценили какво съм направил. Тогава поставихме едно доБро начало, отборът заигра бързо и красиво, а после други обраха плодовете и се тупаха в гърдите, че са на финал за Купата на страната. Но това не е проблем. Важното е Локомотив да бъде там, където му е мястото", каза още новият треньор на черно-белите.