Неделчо Матушев няма проблеми преди мача със Славия

снимка: lokomotivpd.com

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Неделчо Матушев даде традиционната си пресконференция, на която говори за състоянието на тима преди съботния двубой срещу Славия.

Пред журналистите застана и членът на Управителния съвет на сдружение "Бъдеще за Локомотив" Константин Думанов, който обяви, че ръководството ще спази обещанието си и ще премира футболистите при успешен мач срещу Славия.

"Има настроение в отбора след това, което направихме в София. Но това не трябва да ни заблуждава, защото ни предстои много работа. Вече имаме и добър колектив и дано с общи усилия и колективни действия да успяваме да побеждаваме съперниците си", каза Матушев.

"Контузени футболисти нямаме, всички са готови за двубоя със Славия. Имаше петима футболисти на проби, но за сега няма да привличаме никой от тях. Ще наблегнем на нашите юноши. А ако привличаме нещо, то трябва да е с класи над това, което имаме. Имаме нужда от добър централен нападател, във всяка една линия ни трябва лидер, но в процес на първенството ще търсим", добави той.

"Не смятам, че оттук нататък някой отбор ще ни подценява. Всички знаем на какво ниво е футболът в България. Когато има по-добър колектив и организация, винаги има по-добри резултати. Ние успяхме да направим това за малкото време, което сме заедно", коментира още наставникът на Локомотив.

"Ние естествено сме фаворити в мача срещу Славия. Играем на наш терен и ентусиазмът и вдъхновението на хората, които обичат Локомотив, ще ни помогнат. Очаквам публиката да е нашият 12-и играч. Ние се нуждаем много от нейната подкрепа и най-вече търпение към футболистите. Всеки има своите шансове, но ние ще направим всичко възможно да победим Славия", завърши Матушев.

"Търсенето на спонсори е основното нещо, което сме си поставили като цел. Да можем да намерим хора, които да поемат Локомотив и да имат дългосрочна визия за развитието на клуба. Ще водим преговори на много места, докато намерим необходимите хора, които да ни дадат гаранции, че Локомотив е попаднал в добри ръце. Когато имаме нещо конкретно, естествено ще ви го съобщим", заяви д-р Константин Думанов.

"Създали сме организация за влизане на стадиона, ще бъдат пуснати всички входове. Ще работят всички каси, за да не става натрупване на хора. На няколко места на стадиона ще има специални пунктове за закупуване на абонаментни карти, за да е това в улеснение на нашите привърженици.

Призоваваме феновете ни да бъдат отговорни и ентусиазирани, този ентусиазъм да бъде масов. Тогава може да кажем, че нашата общност се е събудила. Ние искаме да стабилизираме клуба и да го предадем в добър вид на следващите собственици", каза още той.

"Този дух, който се върна в Локомотив, зарази и доста от нашите фенове. Това хвърляне и себераздаване на играчите в мача срещу Левски бе забравено от много време. Трябва да признаем, че това също допринесе за по-мащабната продажбата на абонаментни карти. След равенството на Герена доста хора сами се обадиха и предлагаха услугите си да помагат на клуба и поискаха да си закупят карти", каза Думанов.

"Предвидена е премия за мача със Славия. Нека момчетата си свършат работата на терена, а другото е наш ангажимент. В момента е много трудно и сложно да се намерят пари, но засега се справяме. Трябва да кажем това ясно и точно. Ще бъдем коректни във всяко едно отношение както към футболистите, така и към служителите в клуба. Казали сме нещо и ще го изпълним", добави той.