Не Юрген Клоп е бил първият поканен за мениджър на Ливърпул

снимка: БГНЕС/EPA

Бившият мениджър на Тотнъм Хари Реднап твърди, че новият наставник на Ливърпул Юрген Клоп не е бил първата опция пред ръководството на "червените", а тази възможност е била предоставена на Карло Анчелоти, който през лятото се раздели с Реал Мадрид.

Според Реднап, италианският специалист обаче е отклонил офертата, тъй като настоява да завърши едногодишния си отпуск, който си взе след като бе уволнен от "белия балет".

"Сигурен източник ми сподели, че Анчелоти е получил оферта за работа на "Анфийлд", но не мисля, че някога е имал намерение да ги поема. Стигнало се е до една фаза на преговори, но нищо повече.

Анчелоти си взе кратка почивка и съм сигурен, че е готов да се върне, но той е велик мениджър. Той е треньор на отбори от Шампионска лига, така че едва ли би поел подобен ангажимент с всеки отбор.

От друга страна харесвам Клоп, според мен това е добър избор. Той изглежда готов за победи, изпълнен е с ентусиазъм. Нямам търпение да видя как ще промени Ливърпул в предстоящите мачове", заяви Реднап за "talk Sport".