Не пропускайте първия нощен маратон в София

На 17 септември 2015 г. ще се проведе първия нощен маратон в София, организиран от adidas и 5kmrun. Събитието ще се проведе на бул. „Брюксел“, който ще бъде затворен специално по повода.

Нощното бягане, което се осъществява с подкрепата на Столична община, е част от съвместната инициатива на adidas и 5kmrun, насочена към създаване на по-добри и безопасни условия за спорт и бягане в тъмната част на денонощието, предвид настъпващото зимно часово време.

В рамките на същата инициатива през 2014 г. adidas и 5kmrun организираха две нощни бягания – в Пловдив и Бургас. Всички предваритело регистрирани участници в нощното бягане ще получат специален сет от продукти за по-безопасно бягане в условия на намелена видимост.

Спортният бранд е предвидил и специaлни награди за финиширалите на първо, втори и трето място в категориите мъже и жени. Стартът и финалната зона на нощното бягане ще бъдат на бул. „Брюксел“ пред бензиностанция Лукойл – Летище София.

Началото на бягането ще бъде в 20:30 ч., но организаторите препоръчват предварително регистрираните участници да пристигнат поне час по-рано, за да могат да получат предвидения сет от продукти.