НБА сделка: Кевин Лав отива при ЛеБрон Джеймс в Кливланд

снимка: БТА/AP

Кливланд Кавалиърс се превръщат в основен претендент за титлата в НБА, след като завръщането на ЛеБрон Джеймс доведе до нова сензационна сделка - тази за Кевин Лав.

Лидерът на Минесота Тимбъруулвс ще играе за "кавалерите" през следващия сезон, след като двете организации са постигнали договорка за размяната на играчи, която ще прати тежкото крило при ЛеБрон.

Самият Лав, който се отказа да играе за националния отбор през това лято, заяви категорично, че иска да се махне от Минесота година преди да изтече договора му. "Вълците" се възползваха максимално от създалата се ситуация и, в крайна сметка, успяха да вземат максималното при раздялата с Лав.

Според Yahoo Sports, Лав ще премине в Кавалиърс срещу правата на последните двама №1 в драфта - Андрю Уигинс (2014) и Антъни Бенет (2013). Освен това Минесота получава избор в драфта през 2015 година.

Други източници потвърждават новината, а ESPN пише, че Лав се е съгласил през следващото лято да подпише 5-годишен договор с "кавалерите" на стойност над 120 милиона долара.

За самата сделка е настоял ЛеБрон Джеймс, който е поддържал връзка с Кевин Лав през последните седмици, убеждавайки го да остане с него в Кливланд и да се борят заедно за шампионски пръстен.

Сделката ще стане факт на 23-и август, заради правилото в НБА новобранец да не може да участва в размяна между отбори поне 30 дни, след като е подписал първия си договор. В случая, става въпрос за Андрю Уигинс, който подписа в края на миналия месец.