НБА дарява един милион долара за пострадалите от Санди

Националната баскетболна асоциация на Северна Америка (НБА) и играещите в нея състезатели ще отделят обща сума от 1 милион долара като помощ за пострадалите семейства от урагана Санди.Това съобщи късно снощи шефът на Лигата Дейвид Стърн.

 

"Много къщи пострадаха от урагана Санди. Стихията затрудни максимално живота на много хора и в нашите мисли ние сме там, където хората страдаха и подкрепяме всеки един от тях, каза още Дейвид Стърн, след като анонсира решениета на Лигата и състезателите.

 

Той добави, че заедно с Асоциацията на играчите от НБА ще окажат пълна помощ на Червения кръст и на други благотворителни организации за подкрепата на пострадалите. В своето изявление изпълнителният директор на Асоциацията на играчите Били Хънтър потвърди готовността на "баскетболистите да окажат помощ на всеки, който се нуждае от нея".

 

От пресслужбата на НБА уточниха, че парите ще бъдат пренасочени към сметките на Червения кръст, на Армията на спасението и други благотворителни организации, които са мобилизирани да помагат.

 

Освен това, на сайта на НБА феновете на баскетбола могат да видят и номера на дарителската сметка, ако самите те се чувстват съпричастни на трагедията на хората от Източното крайбрежие.

 

Съгласно последните сведения Санди е причинил смъртта на 22-а души, жители на Мериленд и Пенсилвания, шест човека от Западна Вирджиния, четири от Кънектикът, пет души общо във Вирджиния, Северна Каролина и Торонто (Канада). В държавите от Карибския басейт пък числото на загиналите стигна до 69, като 54 от тях са в Хаити и 11 в Куба.