Назарян: Безкрайно съм щастлив

снимка: Булфото

Армен Назарян остана изключително доволен от избора на журналистите за треньор номер 1 на 2013 година, след като дълги години неговият труд, дал резултат в редица олимпийски, световни и европейски медали, не беше признат с награда.

Той изведе националния отбор по борба в класически стил до медали от големите първенства, а неговият възпитаник Иво Ангелов стана безспорен шампион и заслужи приза за спортист на годината на България за 2013 година.

"Безкрайно съм щастлив, че борбата отново е най-успешният спорт на България. Това е постигнато с много тренировки и много труд.

Бил съм два пъти олимпийски шампион, три пъти световен и шест пъти европейски, но не получих голямата награда за спортист на годината. Но аз получих тази за треньор, което ме прави изключително щастлив.

Имам мотивация, имам хубав екип и продължавам напред. Пред нас предстои още много. Искам да носим още повече успехи на България. Първо обаче ще тренираме до Коледа и ще починем една седмица, след което започваме лагери, състезания и турнири", заяви Назарян.

"Иво е най-техничният състезател в своята категория и е доказан борец, но той нямаше характер за златото. Той е бил световен и европейски призьор, а аз му дадох дух, хватки и тактика, за да стане шампион.

Той повярва в себе си и трудолюбието му донесе успехите. Новите правила също са плюс за него, защото те толерират хватките и активната игра. Все пак, имаме още да работим по тактиката и техниката до олимпиадата", добави треньорът на 2013 година, цитиран от БТА.

Крайно класиране:
1. Армен Назарян (борба) - 147 точки
2. Камило Плачи (волейбол) - 108
3. Стойчо Стоев (футбол) - 102
4. Любослав Пенев (футбол) - 33
5. Димитър Димитров (тенис) - 3
Иван Иванов (вдигане на тежести) - 3
Ото Рамин (бокс) - 3
Радостин Стойчев (волейбол) - 3
9. Михаил Таков (бокс) - 1
Николай Захаров (биатлон) - 1
Петър Хубчев (футбол) - 1