Найк и Португалия с тежък удар по CR7

Кристиано Роналдо няма да играе за националния отбор на Португалия до края на годината. Оказа се обаче, че той е отстранен от държавния тим на страната си заради скандала с обвинението в изнасилване от американката Катрин Майорга. По-рано беше анонсирано, че Роналдо помолил селекционера Фернандо Сантош да не игра за Португалия в срещите през септември с Полша и Шотландия, тъй като искал да се фокусира върху изявите си за Ювентус.

"Асошиейтед Прес" разкри, че Кристиано е отстранен от националния отбор не по негова молба, а заради скандала с изнасилването.

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош беше лаконичен: "Познавам добре Роналдо и не вярвам той да е способен да извърши нещо подобно. Разговаряхме и с председателя на Португалската футболна федерация Гилберто Мадайл. Съгласихме се, че Кристиано няма да вземе участие в предстоящите мачове през октомври."

"Винаги съм подкрепял футболистите си. Роналдо има пълната ми подкрепа и всички вярваме, че е невинен", добави Сантош.

Припомняме, че американката Катрин Майорга изнесе шокиращи твърдения пред света за аферата с Кристиано, като заявява, че е била жертва на анално изнасилване в хотел в Лас Вегас през 2009 година. Към момента бившият футболист на Реал (Мадрид) отрича всички обвинения. 

Майорга дори била пред самоубийство след инцидента в хотелска стая в Лас Вегас. Това обявиха адвокатите на ищцата по делото срещу футболната звезда, които за предоставили всички искове по заведеното дело срещу португалеца и играчът на Ювентус има срок от 20 дни да отговори.

Още по-тежък удар за CR7 дойде от концерна Найк. Американската компания е спонсор на играча и ежегодишно налива десетки милиони в сметката му. В замяна Кристиано рекламира продукти на Найк. Сега обаче обвинението в изнасилване протесни концерна. От преслужбата на найк обявиха, че внимателно ще следят случващото се и при негативна развръзка за звездата ще прекратят договора си с него.