Най-популярните видове спортни залози

галерия:

снимка: pixabay.com

Най-популярните видове спортни залози е темата, с която ще те запознаем в тази статия. Всяко онлайн казино разполага с тях и няма да ти е трудно да ги намериш. Повечето от залозите, които ще ти разясним, са лесни за разбиране и не е нужно да имаш предишен опит, за да ги опиташ сам. Освен различните типове селекции, ще ти дадем и информация за най-предпочитаните конкретни пазари, които играчите избират за своя електронен фиш. Надали има нещо по-приятно от това да гледаш мач с приятели, докато правиш няколко залога и печелиш пари от това. Ако тази идея ти допада, значи следващите редове са точно за теб.

Кои са най-популярните видове залози в спортните прогнози?

В тази секция ще те запознаем с трите основни типове спортни залози, които можеш да направиш. Бихме ти препоръчали да залагаш единствено в лицензираните български онлайн казина, като Bet365, за да си сигурен, че депозитите и цялата ти лична информация са в безопасност. А сега е време да навлезем и в конкретната детайлна информация, която ще задоволи любопитството ти и ще ти помогне да разшириш познанията си.

Единичен залог (Single bet)

Това е най-лесният и простичък за изпълнение залог. Популярен е още и под наименованието „Сингъл залог“. При него единственото нещо, което трябва да направиш, е да избереш селекция и да заложиш сумата, която си решил. Една от основните причина за популярността му се дължи на лесното изчисление на печалбите. За да изчислиш евентуалната сума, която може да спечелиш, е нужно просто да умножиш коефициента на твоята селекция по заложената от теб сума. Любим е както на новорегистриралите се играчи, така и на тези с дългогодишен опит в спортните залагания.

Множествен залог (Accumulator)

Известен е и с наименованието „Права колонка“. Този залог е доста по-рисков от единичния, защото за да спечелиш трябва да познаеш абсолютно всеки един коефициент във фиша, който си пуснал. За да се заложи множествен залог в дадения фиш е нужно да има поне две селекции. Потенциалната печалба се изчислява като умножите всички коефициенти и крайния резултат отново умножите по заложената сума.

Система (System bet)

Предимството на този вид залог е по-големият шанс за печалба. Заложеният фиш може да съдържа в себе си няколко различни множествени залози, комбинирани в разнообразни варианти. Например, ако искаш да заложиш на 5 различни мача, но смяташ за сигурни само 3 от тях, можеш най-спокойно да избереш системен залог за печалба, при познати поне три от петте заложени мача. Имай предвид обаче, че при този вид залог се увеличава и заложената сума, при всяка следваща добавена към фиша система. Така че хвърляй по един финален поглед на заложената сума, преди финално да потвърдиш желания от теб залог.

comp cas car.jpg

Кои са най-известните пазари, които играчите използват?

Предполагаме, че когато чуеш словосъчетанието „спортни залози“, първият спорт, за който се сещаш, е футболът. Нормално е да е така, но има и доста други спортове, които са изключително често използвани за залози. Изборът пък от пазари, които можеш да селектираш за фиша си за стотици. Като тук ще добавим една малка подробност – селекциите към всяко спортно събитие са в пъти повече в онлайн казината, отколкото във физическите пунктове.

Краен победител в мача

Без колебание можем да кажем, че това е определено най-популярната селекция, която играчите използват. Възможностите ти тук са три на брой – „1“, „Х“ или „2“. Избирайки единицата ще направиш залога си за отбора домакин, хиксът е символът за равен резултат, а двойката е победа за гостуващия отбор.

Няма залог при равен резултат

Този залог изключва равенството като вариант на краен резултат. Иначе казано, ако резултатът в края на дадената спортна среща е равен – заложената сума се връща обратно в акаунта ти. За да спечелиш е нужно да има победител в мача и ти да си заложил на него.

И двата отбора да вкарат гол

При този вид залог крайният резултат и броят на попаденията са без значение. Важното е и двата тийма да отбележат гол. Този тип маркет е перфектен за срещи на големи отбори, в популярни турнири, като Шампионска лига, например, които се борят за продължаването си напред.

Под/Над

Тази селекция има различни разновидности. Такива за попадения в мача, жълти картони, корнери, тъчове и т.н. Това, което се изисква от теб е да познаеш правилно дали например головете в мача ще са над или под 2.5. Ако заложиш те да са над два и половина, то в мача трябва да бъдат вкарани поне 3 попадения, за да е печеливш залогът ти.

Заключение

В лицензираните български онлайн казина са налични безброй спортни залози. Дали си фен на футбола, тениса, волейбола или пък на крикета – със сигурност няма да останеш разочарован. Маркетите са на твое разположение във всеки един момент от денонощието. След като вече си запознат с най-популярните видове спортни залози, остава само да си изградиш личната стратегия за приятни печалби. С течение на времето сам ще откриеш най-лесните начини за печеливши залози, които да те разтоварват от забързаното ежедневие. Забавлявай се и не забравяй да залагаш разумно.