Най-несигурната работа в България - да си треньор на футболен отбор

снимка: Булфото

Типично за родния футбол треньорските позиции във всеки отбор са най-несигурното място. В българския елит от край време отборите намират за правилно да уволняват наставници след 2-3 слаби мача. Никой не пита дали в треньорите е проблема или не, но съкращения валят ежемесечно. Някой треньори пък предпочитат сами да си дадат оставката, за да не ги изритат.

Едва три кръга минаха от 2017 година и първата оставка е факт. Треньорът на Локо (ГО) Иван Колев депозира документите за напускане на отбора след домакинската загуба от Монтана с 0:1 вчера. Това стана на извънредно заседание на Управителния съвет, свикано по искане на наставника часове след поражението.

Специалистът пое отговорност за неубедителното представяне и готовност да се оттегли с оглед създалото се обществено недоволство в града. Клубното ръководство прие оставката на Иван Колев, с който се разделя по взаимно съгласие.

До назначаването на титуляр заниманията ще се водят от помощника Милчо Сирмов.

Според "Дарик" треньорът на Левски Елин Топузаков пък си събира багажа след дербито с ЦСКА в събота. Без значение от крайния резултат на двубоя Топчо е решил да се маха от "Герена".

Треньорът на Черно Море Георги Иванов - Гонзо пък може да е следващата жертва, тъй като отборът му загуби от ЦСКА с 0:2 и от Славия с 1:2 в последните два мача. Днес "моряците" приемат Берое и при евентуално поражение главата на Гонзо също може да хвръкне.