Най-накрая: Бастос подписа с Левски

снимка: levski.bg

Дългоочакваният трансфер на Рафаел Бастос в Левски най-накрая беше финализиран, след като собственикът на "сините" Тодор Батков разкри, че бразилският играч е подписал с 26-кратните шампиони.

Той ще остане на "Герена" в следващите около 10 месеца, като споразумението му е до края на 2014 година. Засега не се знае каква заплата ще прибира, но вероятно сумата е около 15-20 хиляди евро на месец.

"Треньорите ще го представят. Подписал е до края на годината. За френския футболист има развитие, но все още не е факт. Като има нещо конкретно, ще ви съобщя", лаконичен бе Батков относно трансферните дела на Левски.

Въпросният френски футболист се предполага, че е крилото на Реймс Флойд Айте, за когото се спекулираше, че ще акостира на "Герена", но засега шансовете за това изглеждат малко. Тази седмица трябва да бъдат финализирани и преговорите с други футболисти и Левски да приключи със зимната селекция.

Иначе Бастос днес караше медицински прегледи заедно с Валери Божинов и Пламен Крумов, които също подсилиха "сините" през зимата.

Бразилецът идва със свободен трансфер от Ал Насър, като той можеше да подпише и по-рано, но не искаше да намали финансовите си претенции. Очаква се той да е несменяем титуляр в схемата на Антони Здравков.

Бастос направи име на Балканите с изявите си за Клуж, като той бе един от ключовите футболисти в периода 2010-2013, когато румънците влязоха на два пъти в групите на Шампионска лига.