Наводнения в Милано заплашват Италия – Хърватия

галерия:

снимка: juliocesar/YouReporter.it

Утрешното дерби от Група Н на квалификациите за Евро 2016 на стадион „Джузепе Меаца“ в Милано между Италия и Хърватия е под въпрос заради силните валежи, които заливат града през последните седмици.

„Ако теренът утре е в състоянието си от днес, просто няма смисъл да играем мача и той трябва да бъде отложен. Топката изобщо не тупка, когато докосне тревата“, обясни селекционерът на Хърватия Нико Ковач пред италиански журналисти.

Италия от няколко седмици страна от наводнения, провокирани от силния дъжд, който дори причини не един и два смъртни случая в северната част на страната. Според кметството в Милано, очакванията са през уикенда валежите да се засилят, което може да осуети провеждането на срещата от 21:45 часа българско време.

4124466

Днес нито един от двата национални отбора не можа да проведе официалната си тренировка на „Сан Сиро“ заради наводненията. Междувременно стана ясно, че Генуа – най-пострадалият град от природните бедствия миналия месец – е напълно „заключен“, като жителите са инструктирани да не напускат по никакъв повод домовете си.

Вероятно това ще доведе до отлагане и на контролата между Италия и Албания в пристанищния град следващата седмица във вторник – по ирония на съдбата, срещата бе насрочена за провеждане именно в Генуа, за да се съберат средства за пострадалите от наводненията.