Наско Сираков и "бели" легенди във филма "100 години Славия"

Андрей Слабаков е режисьор на документалния филм "100 години Славия", чиято премиера е на 4 април в зала 1 на Националния дворец на културата. Във филма, проследяващ вековната история на Славия, ще бъде направена възстановка на основаването на "белия" клуб, в която ще участва актьорът Владимир Пенев.

На 4 април от 19 часа в зала 1 на НДК ще бъде и официалната премиера на "Белия" албум с песни, посветени на Славия. На събитието ще участват Йордан Караджов от група Сигнал, Славчо Николов от БТР, Васил Петров, Пейо Пеев от група Спринт, Васил Стоев от група Импулс и други.

Цената на билетите за премиерата на документалния филм и на премиерата на "Белия" албум е 5 лева. Входните пропуски се продават в билетния център на НДК, както и на стадион "Славия".

Специално за документалния филм са заснети отделни клипове с настоящи и бивши състезатели, треньори и ръководители на Славия в различните спортове. Между тях са бившият футболист на "белите" и бивш национал Михаил Мишев, бившите състезатели по вдигане на тежести Борислав Гидиков и Здравко Стоичков, бившият волейболист на Славия и бивш национал Брунко Илиев.

Здравко Здравков, Наско Сираков, Атанас Киров, Константин Папазов и Георги Божков са някои от останалите участници в документалния филм за "белите". Те ще разкажат собствени истории от периодите, в които са защитавали цветовете на Славия.

"Искаме да пресъздадем духа от концерта миналата година", заявиха на пресконференция от инициативния комитет "100 години Славия".

На 10 април 2013 година в зала 1 на НДК пред повече от пет хиляди зрители се проведе концерт-спектакъл в чест на навършването на един век от основаването на "белия" клуб.