Нашата цел са Олимпийските игри в Рио де Жанейро, коментира Красимир Инински

снимка: БГНЕС

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински даде своята оценка за завършилия 67-и международен боксов турнир „Странджа“. В него България спечели 3 титли, 4 сребърни и 3 бронзови отличия, Станимира Петрова стана носителка на купата при жените, а Даниел Асенов е първи подгласник. България имаше 7 финалисти в надпреварата при официалния дебют на новия кубински треньор на националите Хоел Еухенио Солер Арате.

„ На този етап от подготовката съм доволен от това, което видях. Разбира се обаче, че ще изисквам още много, тъй като ни предстоят олимпийски квалификации, така че има какво още да се надгражда. Сега ще се направи анализ на играта на всеки един, ще се отстранят грешките, които се допускат и се надявам, че ще вървим във възходяща линия. Да, виждам такова израстване, най-вече в това, че се бият мъжки и с голямо самочувствие. Като цяло съм доволен от това, което виждам, но пак казвам – оценките ще ги дадем след квалификацията, след квотите, тъй като нашата цел е Рио. Нека сега не прибързваме с оценките и заключенията”, каза президентът на БФ Бокс.

Той коментира и изминалия турнир „Странжда”.

„Нивото на турнира „Странджа” беше много високо. Турнирът отчете рекордно участие на състезатели, смея да твърдя, а и беше по-силен и от европейското в Самоков, тъй дойдоха много азиатци, африканци, латиноамериканци и въобще много силни боксьори имаше. Досега не сме имали такава „Странджа“. Да, когато си кажем всичко и си говорим само истината, всичко е наред. Говорихме и със Стойка, и със Станимира и се надявам да продължат да работят и да определят на ринга коя е по-добра. Трябва самите състезатели да определят кой заслужава повече да отиде на квалификация, както в категория до 51 кг при жените, така и на 56 кг при мъжете, където са Душко Благовестов и Стефан Иванов. Не съм аз човекът, който ще вземе това решение. Пак казвам – боксьорът трябва да показва кой е и да се доказва на ринга”, каза Инински.