Напусналият Петев обвини Омония в черно тото, "детелините" го съдят за клевета

снимка: twitter.com

След като вчера изненадващо напусна кипърския Омония (Никозия), Ивайло Петев влезе в сериозен конфликт с клуба. Българският специалист прекара едва три месеца на Острова на Афродита и нищо не вещаеше, че той ще си тръгне. "Детелините" обаче изпаднаха в криза, след като месеци наред не бяха плащани заплати, а резултатите стнаха трагични и клубът се преобърна с главата наопаки.

Недоволен от цялата ситуация, Петев намекна, че Омония урежда мачове. В интервю за колегите от "Блиц" той заяви: "Черно ли е, бяло ли е, вие се сещайте…", запитан дали има черно тото в първенството на Кипър и в отбора. 

Босовете на 20-кратния шампион на Кипър внимателно ще прегледат медийните изяви на специалиста, след което ще предприемат необходимите мерки да се защитят от евентуална клевета. Може дори да се стигне до съд. 

"Запознахме се изявленията на Ивайло Петев в родината му. Ако те са ни правилно преведени, то за нас е изненада да научим, че той ги е направил, тъй като някои от тях нямат нищо общо с истината. Нещо повече, те са истинска клевета и опетняват името на нашия клуб. Ще се запознаем максимално добре с казаното от него, но в никакъв случай не приемаме това, което Ивайло Петев е заявил", гласи официалното изявление на ръководството на "детелините".