Напрежението около младежките национали остава

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на Нефтохимик Бургас Костадин Джамбазов подкрепи позицията на селекционера на младежкия национален отбор Михаил Мадански относно скандала около младежкия национален отбор.

Sporta.bg припомня, че от ЦСКА и Лудогорец спряха Ивайло Чочев и Георги Терзиев за решаващите срещи с Дания и Словения, а от Берое прибраха Иван Горанов часове преди битката с "червения динамит".

Впоследствие Чочев се присъедини за двубоя със словенците, който е днес.

Според Джамбазов е недопустимо да не се дава възможност на младите футболисти да трупат международен опит.

"Искам да изкажа подкрепата си за Михаил Мадански, защото той е 100 процента прав в ситуацията. Аз съм потресен как е възможно клубовете да спират футболистите си, при условие че предстои международен мач, квалификация, и отборът има всички шансове да се класира.

Става дума за мач на националния отбор на България, а не за мач в махалата. Как после искаме да имаме силен мъжки национален отбор, след като една година преди да влязат там, ние тези момчета не ги пускаме да трупат международен опит!? И после искаме да отиваме на Световни и Европейски първенства. Така ли?! Та ние не си пускаме футболистите, за да се преборят за едно такова класиране.

Подобни постъпки на ръководствата на ЦСКА, Лудогорец (Разград) и Берое е напълно неприемлива и необяснима. И БФС трябва да вземе мерки по този случай", категоричен бе Джамбазов, който има 12 мача и 2 гола за младежкия национален отбор до 21 години.

Той бе категоричен, че за всеки един футболист най-голямата чест трябва да е защитата на националната фланелка.

"Във всеки един от моите 12 мача за младежите съм отивал с огромно нетърпение, но и с огромна гордост, че играя за моята страна. За мене това е било невероятна чест и аз съм щастлив, че имам мачове с герба на България. Затова не мога да разбера какви са тези хора, които просто ей така оставят на заден план интересите на националния отбор", каза още изпълнителният директор на Нефтохимик.

Той допълни, че най-много го учудва поведението на шампионите от Лудогорец, които търсеха подкрепа от българската публика за мачовете си от Лига Европа в София, а после отказаха да пуснат най-добрия централен защитник в тази възраст за младежкия отбор.

"Хората трябва да разберат, че тук не става дума за лични или клубни интереси, а за твоята страна. Мадански просто им каза истината в прав текст, затова искам да изразя подкрепата си за него", завърши Джамбазов.