Намериха нов съперник на Кубрат Пулев

снимка: Булфото

Кубрат Пулев все пак ще има съперник за галавечерта на "Зауерланд" в събота.

Това ще бъде 23-годишният американец Джоуи Давейко, който разполага с актив от 9 победи, 3 загуби и 2 равенства в кариерата си.

Преди няколко дни от "Зауерланд" обявиха, че съперник на Кобрата ще бъде друг американец - Илайджа МакКол, но само ден по-късно промоутърите разкриха, че такъв мач няма да има.

Това отново доведе до търсенето на пожарен вариант за галавечерта, а германските промоутъри се свързаха по спешност с младия американец.

Джоуи Давейко далеч не разполага с впечатляваща визитка, а може би най-големият му успех е победата над Дерик Роси през януари. През 2011 година Роси премери сили и с Кубрат Пулев, но също записвайки поражение.

Галавечерта на "Зауерланд" ще се проведе в Рощок на 5 април, като Кобрата ще преследва своята 20-а победа сред професионалистите. За последно софиянецът се изправи срещу друг "янки" - Джоуи Ейбъл, когото нокаутира без особени проблеми.

Относно публикациите в пресата, че Кубрат Пулев може да се изправи срещу боксьор №1 на Русия Александър Поветкин, българинът заяви: "Няма проблем да си бия с Поветкин, но за момента не е ставало изобщо дума за него".