Наказаха играч за плюене в лицето на Джо Харт

снимка: БТА/AP

Футболистът на Хъл Сити Джордж Бойд бе наказан за 3 мача от Футболната асоциация на Англия за плюене в лицето на вратаря на Манчестър Сити Джо Харт.

Неприятната ситуация се е получила по време на мача от английската Висша лига между двата тима на „КС Стейдиъм“ в миналата събота, когато „гражданите“ спечелиха с 2:0.

В 68-ата минута Джордж Бойд опита да си изпроси дузпа, падайки в наказателното поле на Сити, което провокира гнева на Харт. По време на конфронтацията на двамата играчи шотландският национал е наплюл вратаря на Англия, с което си е заслужил наказанието от ФА.

В съобщението на Асоциацията се подчертава, че съдийската бригада не е забелязала случилото се, но това не променя факта, че инцидентът заслужава червен картон и затова приложената санкция е адекватна на принудително изгонване по време на мач.

Според мениджъра на Хъл Сити Стив Брус обаче всичко станало е едно голямо недоразумение, защото Бойд просто крещял в лицето на Харт и хвърчали частици слюнка. Поради тази причина от клуба ще обжалват наказанието за 3 мача.