Наградата "Рачо Колев - едно сърце, една игра" отиде в ръцете на Везенков

Българският баскетболист Александър Везенков получи наградата "Рачо Колев - едно сърце, една игра".

18-годишното крило на Арис спечели приза в анкетата на спортните журналисти за най-добър баскетболист на България до 21 години за сезон 2013/2014.

При връчването на наградата, Везенков получи и статуетката си за второ място в анкетата на специализирания сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg за най-добър млад спортист.

Наградата на името на Рачо Колев се връчва за трета поредна година в памет на нашия добър приятел и колега, който почина внезапно, борейки се с тежка форма на левкемия. Предишните двама победители бяха Станимир Маринов от Балкан и Димитър Димитров от Левски.

Везенков коментира, че не знае нищо за бъдещето си.

"Все още нищо не знам за оферти. Имам договор с Арис и чакам да видя какви оферти ще има. Лятото е много дълго и още не е дошло. Ще обсъдя евентуални оферти с моите близки хора и ще решим.

Който и да дойде, аз искам да се развивам и да играя. В момента големите отбори и големите пари не са приоритет за мен. Това, което искам е да играя, да показвам каквото мога. Ако има нещо ще го обсъждам с баща ми и мениджъра ми и ще видим какво ще се случи.

Няколко скаута от НБА са идвали в Солун, но те нямат право да контактуват с мен, а и аз също. Аз се опитвах да показвам 100% на всеки мач, без значение там ли са или не. Мисля, че имат някакво виждане за моята игра и като стане дума за НБА тогава ще видим. Най-вече нека да съм жив и здрав и след една-две години ще видим", каза синът на Сашо Везенков.