Надал показа защо е велик, подкрепи морално дел Потро

Легендата Рафаел Надал изказа морална подкрепа към Хуан Мартин дел Потро, който преминава през пореден епизод от кариерата си, белязан от контузии. Аржентинецът счупи капачката на дясното коляно по време на турнира в Шанхай миналия октомври, а в началото на февруари се завърна на корта и участва в Делрей Бийч. Оказа се обаче, че болката не е отшумяла и дори има възможност Дел По да се подложи на операция, която да го извади от игра за 4-6 месеца.

„Това е ужасна новина“, коментира Надал пред ESPN. „В последната година и половина Дел Потро игра на много високо ниво. Новината за поредната контузия е лоша не само за него, но и за нашия спорт като цяло. Има тенисисти, които просто нямат късмет с контузиите. Без никакво съмнение Дел Потро е сред играчите, които страдаха най-много“

„Ситуацията е неприятна за него, целия му отбор и феновете му. Пожелавам му да вземе най-доброто решение за бъдещето си, обмисляйки на спокойствие кое би било правилно. Понякога, когато си много разочарован, че не можеш да играеш, е възможно да вземеш грешно решение. Затова трябва да вземе решение без да се поддава на емоции. Сигурен съм, че ще го направи. Пожелавам му всичко най-добро“.

Самият Надал отлично разбира през какво минава Дел Потро, защото неговата кариера също е белязана от множество контузии. По ирония на съдбата в момента и двамата са контузени и няма да вземат участие на започващия тази седмица Мастърс турнир в Маями.