Над 400 000 души са гледали победата на Лудогорец над ПСВ

снимка: ludogorets.com

Рекорден рейтинг от 5,9% отчете Българската национална телевизия по време на прякото излъчване на мача Лудогорец - ПСВ (Айндховен) от Лига Европа, приключил при резултат 2:0 в четвъртък вечерта.

Данните на ГАРБ показват, че триумфът на българския шампион на стадион "Васил Левски" в София е гледан от 408 000 души. 260 000 от тях са мъже, а дамите, които са били пред екрана на честотата на БНТ, са 147 000.

БНТ закупи правата за излъчването на всички мачове на Лудогорец за Лига Европа, които се оказаха фаворити на зрителите. Националната телевизия предава сигнал и за чуждестранни медии и така прави още повече футболни фенове съпричастни към случващото се в турнира.

Националната телевизия ще излъчи на 12 декември последната среща на Лудогорец от груповата фаза на Лига Европа - в Загреб, когато шампионите ще се изправят срещу местния Динамо.

Българският тим вече се класира напред в турнира, благодарение на безгрешната си игра. Заедно с Тотнъм, той е единственият отбор, допуснал само 1 гол за всички свои мачове в групите на Лига Европа.